Przepis z internetu.
bardzo popularny,
Karola Okrasy,
zmodyfikowany do potrzeb
Piersi robiłam kolejny raz
i za każdym razem coś zmieniałam..
Tym razem:
i wytopiłam tłuszcz zaczynając od zimnej patelni
Wcześniej przyprawiłam solą i pieprzem
stronę mięsa bez skóry
Po wytopieniu tłuszczu przełożyłam je do żaroodpornego naczynia,
a potem jescze 5 minut w temperaturze 220 stopni,
by zarumienić skórkę
(piersi były dość spore)
Podałam z żurawiną i z czerwonym, wytrawnym winem...
Bajka! Kaczkę jadamy bardzo rzadko z powodu tego że musimy unikać tłuszczu. Wytopienie by było jak znalazł!
OdpowiedzUsuńO rety, ale pyszności :)
OdpowiedzUsuńMogę Cię adoptować?;D
OdpowiedzUsuń...teraz to dopiero zgłodniałam....bardzo smakowicie to wygląda,uwielbiam kaczkę :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)