środa, 27 maja 2015

Coś na obiad

Może to żadna rewelacja, 
ale ostatnio zasmakowałam w tym daniu
bardzo lubię ryż - ten długi, twardawy
Kiedyś wykorzystywałam gotowe chińskie dania
ale od czasu, kiedy mam problemy z żołądkiem
staram się nie jeść nic "ze słoiczków"
Podane wygląda tak:


a teraz do szczegółów
Paprykę i cebulkę podsmażam na małej ilości oliwy
dodaję pokrojoną pierś kurczaka 
(przyprawioną wg uznania)


podpiekam na małym ogniu
dodaję śmietanę


odparowuję, by sos zgęstniał


(na koniec można dodać szpinak)


w międzyczasie gotuję ryż


i włala:


smacznego

5 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Bo akurat w kuchni to nie bardzo lubię kombinować....

      Usuń
  2. ja ostatnio bym jadła ciągle ryż arborio z kurczakiem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Proste - coś, czego mogę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za cenne uwagi i odwiedziny, zapraszam ponownie