Może to żadna rewelacja,
ale ostatnio zasmakowałam w tym daniu
bardzo lubię ryż - ten długi, twardawy
Kiedyś wykorzystywałam gotowe chińskie dania
ale od czasu, kiedy mam problemy z żołądkiem
staram się nie jeść nic "ze słoiczków"
Podane wygląda tak:
a teraz do szczegółów
Paprykę i cebulkę podsmażam na małej ilości oliwy
dodaję pokrojoną pierś kurczaka
(przyprawioną wg uznania)
podpiekam na małym ogniu
dodaję śmietanę
odparowuję, by sos zgęstniał
(na koniec można dodać szpinak)
w międzyczasie gotuję ryż
i włala:
smacznego
hmm fajny prosty pomysł ;-)
OdpowiedzUsuńBo akurat w kuchni to nie bardzo lubię kombinować....
UsuńWygląda smakowicie;)
OdpowiedzUsuńja ostatnio bym jadła ciągle ryż arborio z kurczakiem :)
OdpowiedzUsuńProste - coś, czego mogę spróbować :)
OdpowiedzUsuń