200 g gorzkiej czekolady
150 g masła
150 g cukru
3 jajka
60 g mąki
Masło i czekoladę wkładam do garnka
podgrzewam na małym ogniu,
do osiągnięcia jednolitej masy
dodaję cukier, mieszam
i odstawiam do przestygnięcia
dodaję jajka, mieszam
na koniec mąkę
zamiast mąki można dodać zmielone migdały
wkładam do szklanego naczynia
posypuję migdałami
piekę w temperaturze w temp. 170 stopni
ok. 30-40 minut
Mmmm mniam! Uwielbiam czekoladowe ciasto, Twoje wygląda bardzo smakowicie! I znów przede mną kuchenne wyzwanie, muszę spróbować Twojego przepisu :D Pozdrawiam i zapraszam do siebie na candy http://www.tymonina-art.pl/2014/05/kodeczkowe-candy.html :)
OdpowiedzUsuńCiasto jest naprawdę proste i zawsze wychodzi.... Dziękuję za odwiedziny!
UsuńKawałek ciasta na talerzu otoczony kleksami bitej śmietany wygląda przeapetycznie :-)
OdpowiedzUsuńi tak też smakuje.....
UsuńWygląda smakowicie i taki prosty przepis to coś dla mnie. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńMnie smakuje....
Usuń